Rakennuslaitteet ja työkoneet

Kumitela auttaa kaivuria soveltumaan erilasiin maastoihin

by Ruby Mendoza

Erilaiset lisävarusteet voivat auttaa kaivureita soveltumaan erilaisiin purku- ja rakennustehtäviin sekä ne helpottavat kaivurilla liikkumista eri maastoissa. Näin kaivinkoneesta tulee tehokkaampi ja monipuolisempi. Kaivinkoneiden telaketjut on suunniteltu sopimaan erilaisiin koneisiin ja varmistamaan laitteiden häiriötön toiminta erilaisissa maastoissa. On todella tärkeää valita oikea telaratkaisu kaivinkoneeseesi, jotta kaivinkone voi toimia rakennustyömaalla oikein. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheena on kumitela ja miten sen avulla kaivurilla voidaan työskennellä erilaisissa maastoissa.

Kumitelat soveltuvat monenlaisiin maastoihin

Pienikokoisiin kaivinkoneisiin asennetaan yleensä kumiset telat ja isompiin kaivinkoneisiin laitetaan rautatelat. Minikaivinkoneet, joissa on pyörien sijasta kumitelat, pystyvät työskentelemään erilaisissa maastoissa rikkomatta, esimerkiksi asfalttia. Niillä voidaan kulkea myös vaikeassa maastossa, kuten kivikkoisella rakennustyömaalla. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisiin kaivinkoneisiin soveltuvia kaivinkoneen kumitelaketjuja, joilla saat kaivukoneesi valmiiksi vaativiin maanrakennus töihin. Kumitelat voivat muuttaa muotoaan ja haljeta ajan myötä kovassa käytössä, mikä johtaa myös niiden vetovoiman heikkenemiseen. Jos kumiteloihin ilmestyy halkeamia, haittaa se niillä liikkumista huomattavasti. Halkeamat voivat johtua myös kuumuudesta. Jos haluat estää kuumuudesta johtuvan kulumisen, älä pysäköi suoraan auringonvaloon. Kumitelat ovat ihanteelliset nurmikolla tai maalla, mutta märissä tai mutaisissa olosuhteissa tarvitset syvemmän kulutuspintakuvion, jotta vältät kaivinkoneen juuttumisen. Esimerkiksi terästelat, tarjoavat enemmän pitoa erityisesti mäessä työskennellessä tai muilla epätasaisilla pinnoilla, mutta ne jättävät jälkensä lähes kaikkiin pintoihin, jopa betoniin.

Ota nämä asiat huomioon kun haluat hankkia uudet kumitelat kaivuriisi

Kumitelat ovat edullisempia, verrattuna metallisiin teloihin, vaikka ne vaihdettaisiinkin vuosittain ja tämän lisäksi niitä käyttäessä tulee vähemmän huoltoon liittyviä kustannuksia. Kumitelat takaavat että kaivuri on vakaa ja joustava käytön aikana. Tämä tarkoittaa sitä että ne eivät ole niin meluisia tai täriseviä, mikä tekee ajamisesta paljon miellyttävämpää kuljettajille. Kumitela telaketjut ovat maastoystävällisiä ja ne sopivat erinomaisesti ruoholle ja muille pehmeille pinnoille, sillä ne liikkuvat helposti näissä olosuhteissa. Kumitela tarjoaa myös erinomaisen vetokyvyn useimmissa tilanteissa. Voit harkita minikaivukoneen kumitelaketjuja, joissa on syvempi kulutuspinta. Syvemmät urat kumiteloissa antavat kaivurille vielä enemmän pitoa epätasaisilla pinnoilla tai mutaisilla työmailla työskentelyä varten. Ham-Re Oy:n valikoimista löydät renkaat, vanteet ja kumitelat työkoneisiin ja laitteisiin. 

jaa