Rakennuslaitteet ja työkoneet

Seulakauha on kaivinkoneen lisäosa maa-ainesten erotteluun

by Ruby Mendoza

Kaivinkone on monikäyttöinen maanrakennuksen yleiskone, jonka toiminta-aluetta voi laajentaa monilla lisäosilla, kuten esimerkiksi erilaisilla kauhoilla. Kaivinkoneet voidaan jakaa kahteen päätyyppiin, tela-alustaisiin ja pyöräalustaisiin kaivinkoneisiin, joissa on yleensä 360 astetta kääntyvä ylävaunu. Lisäosat, kuten esimerkiksi seulakauha tekevät kaivinkoneista erittäin monikäyttöisiä työkoneita, joilla voi esimerkiksi kaivaa, siirtää, purkaa, piikata, kuormata, leikata maata ja upottaa tolppia. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tällä kertaa aiheena on kaivinkone ja sen monipuolinen käyttö maanrakennustöissä siihen saatavien lisäosien ansiosta. Toivottavasti löydät kirjoituksesta hyödyllistä tietoa aiheesta.

Kaivinkoneeseen on saatavilla lukuisia erilaisia kauhoja ja lisävarusteita

Yleisimmät lisävarusteet kaivinkoneisiin ovat erilaiset kauhat, kuten luiskakauha, kuokkakauha, ojakauha ja seulakauha. Niitä kaikkia käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Luiskakauha sopii maan leikkaamiseen ja muotoiluun ja se on yleensä tilava kauha, jossa on paljon tilavuutta. Kuokkakauha soveltuu hyvin kovien maalajien irrotukseen sekä louheen ja kivien kuormaamiseen. Kuokkakauha on kapeampi ja myös tilavuudeltaan pienempi kuin luiskakauha. Ojakauha sopii käytettäväksi ahtaissa paikoissa, kuten putkien ja johtojen kanavien kaivamiseen ja se on myös kaikista kauhoista pienin. Muotokauhoja on erimuotoisia ja niitä käytetään yleensä tie- ja metsä- ja kaapeliojien kaivamiseen. Seulakauhoilla on laaja käyttötarkoitus ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi mullan valmistukseen, turpeen seulontaan, saastuneen maan käsittelyyn, putkilinjojen täyttöön ja niitä voi käyttää sekä pyöräkuormaajissa että kaivinkoneissa.

Mitä kaikkea seulakauhalla voi tehdä

Seulakauhalla voidaan käsitellä paljon erilaisia materiaaleja ja valmistaa esimerkiksi ruokamultaa. Seulakauhan avulla maa-aines voidaan käsitellä paikan päällä niin, että sitä ei tarvitse kuljettaa muualle käsittelemistä varten. Seulakauha sopii myös kompostin käsittelyyn ja sillä voidaan sekoittaa ja ilmastaa kompostin materiaaleja, joka nopeuttaa niiden kompostoitumista ja myös rikkoa materiaalia pienempiin osiin. Purkutyömailla seulakauhaa voidaan käyttää materiaalien esiseulontaan, kierrätykseen ja lajitteluun. Seulakauha sopii myös erilaisten ainesten murskaamiseen ja hienontamiseen, kuten esimerkiksi kivihiilen tai kipsin. Seulakauhaan voidaan valita erilaisia terämalleja, joilla on erilainen käyttötarkoitus ja ne voidaan jakaa kahteen ryhmään; seulaterillä voidaan erotella materiaaleja rikkomatta niitä ja aggressiivisimmilla terillä voidaan murskata erilaisia materiaaleja. Seulakauhat ja muut osat tarjoaa muunmuassa MultaVEX Oy-

jaa